Планиран напад на највише државне функционере у Србији

Ову групу је финансирала организована криминална група „Кавачи” и била је предвиђена за извршење најтежих кривичних дела у Србији

Фото: МУП Србије

У јучерашњој акцији полиције, по налогу Тужилаштва за организовани криминал и у сарадњи с Европолом, ухапшено је 17 особа, припадника организоване криминалне групе тзв. Врачарци осумњичених за више кривичних дела тешко убиство, саопштило је Тужилаштво.


Ову групу је финансирала организована криминална група „Кавачи” и била је предвиђена за извршење најтежих кривичних дела у Србији, између осталог и за напад на највише државне функционере, наводи Тужилаштво.

„Врачарце” предводе Н. В. и У. П, а у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, СБПОК, УКП – ПУ за Град Београд, САЈ, Жандармерије МУП-а, данас су у раним јутарњим сатима ухапшени Л. Ц, И. Б, Д. М, Н. Б, В. М, Н. М, С. М, А. М, Н. К, Н. Т, М. Т, Ј. Б, Ђ. К, Н. Ј, А. Н, Н. В. и Д. Н, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела из чл. 346. КЗ РС и више кривичних дела тешко убиство из чл. 114. КЗ РС.

Извршен је претрес на преко 50 локација укључујући и више путничких моторних возила, јавља Тањуг.

Одузето је више комада ватреног оружја, већа количина новца, неколико луксузних путничких возила и криптованих телефона.

Ова организована криминална група је вршила кривична дела на територији Београда као посебан део организоване криминалне групе тзв. Кавачи на чијем челу су Р. З. и С. К.

Група „Врачарци” је деловала по налозима ОКГ „Кавачи” у Србији и иностранству, саопштило је Тужилаштво.

У претходном периоду је неколико припадника ове организоване криминалне групе ухапшено у иностранству.

Свим лицима лишеним слободе одређено је полицијско задржавање и она ће уз кривичну пријаву бити спроведена Тужилаштву за организовани криминал.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here