Покреће се судски поступак против ученика који су понижавали професорку у Трстенику

Двојица искључена из школе, један се сам исписао

Фото: Pixabay

Више јавно тужилаштво у Крушевцу поднело је захтев за покретање припремног поступка против двојице ученика Техничке школе у Трстенику Н.Ж. (17) и И.К. (16) , који су понижавали професорку енглеског језика, преноси Euronews Srbija.


Против трећег ученика М.М, који је учествовао у инциденту а који је пунолетан, поступак се покреће пред месно надлежним Основним јавним тужилаштвом у Трстенику.

„Поводом догађаја који се десио 9. новембра у Техничкој школи у Трстенику, због чега је формиран предмет у Вишем јавном тужилаштву у Крушевцу, ово тужилаштво саопштава да је, након прикупљених потребних обавештења, против малолетних Н.Ж. (17) из Г. Рибника и И.К. (16) из Рујишника поднело Вишем суду у Крушевцу, као надлежном, захтев за покретање припремног поступка у правцу кривичног дела злостављање и мучење, извршеног у саизвршилаштву, из чл.137 ст.1 у вези чл. 33 Кривичног законика“, наведено је у саопштењу који је потписао јавни тужилац Бранислав Петровић.

Додају да се против трећег учесника догађаја М.М, иначе пунолетног, поступак покреће пред месно надлежним Основним јавним тужилаштвом у Трстенику.

„Због осетљивости поступка и заштите права свих учесника у поступку, нисмо у могућности да јавно изнесемо предлоге које смо упутили суду у предметном акту – захтеву“, кажу из Тужилаштва.

Иначе, у инциденту у Техничкој школи у Трстенику учествовала су тројица ученика. Један је на часу енглеског језика пришао наставници са леђа и измакао јој столицу. Друга двојица су све то снимала и качила на друштвене мреже.

Двојица искључена из школе, један се сам исписао

Против тројице тинејџера школа је покренула васпитно-дисциплински поступак и предлог је био да се насилници искључе из школе. У међувремену, један од њих сам се исписао из школе.

Директор Техничке школе у Трстенику Милан Глиџић, на предлог наставничког већа, донео је решење 29. новембра да се из школе искључе двојица ученика.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here