Вучић: Запад нам тражи да признамо Косово, Приштина неће променити свој став о забрани динара

"Они такође, у подтексту, очекују да се одрекнемо од Републике Србије, уведемо санкције Русији"

249
Фото: Screenshot/RTS

Председник државе Александар Вучић изјавио је данас да Запад од Србије очекује да де факто или де јуре призна независност Косова и да ће притисци на Србију бити све већи.


„Они такође, у подтексту, очекују да се одрекнемо од Републике Србије, уведемо санкције Русији и заузмемо антикинески став“, рекао је Вучић у обраћању из Председништва Србије.

Он је рекао и да је Србија независна земља и да то није модерно у данашној Европи тако да желе да у њој буде „марионтески режим какав је био до 2012. године“.

Такође је навео да Приштина неће променити свој став о забрани динара, тако да ће Србија морати да се сналази како би давала плате и пензије Србима на Косову и Метохији.

Вучић је изјавио да се на Србију врше притисци из иностранства јер, не наводећи на кога тачно мисли, оценио да „они“ желе да уведу марионетску владу у Србију, којом ће управљати као лутком.

Како је додао, ради се на сталној демонизацији Србије због наводних аутократских тенденција, избори се проглашавају недемократским без иједног доказа и тобоже је лоше стање у медијима.

Навео је да неки сматрају да ће у Србији бити добро кад се постави режим „који ће да им служи“.

Други притисак је случај Бањска, а то се, како је навео, истиче како би се смањила кривица приштинског режима и да се не би причало о расељавању Срба с Косова и Метохије.

„Треће је стварање безбројних измишљених афера, то значи да сваког дана измисле нешто и онда људи кажу ако је десетина (тачно), ово не ваља, и рећи ће да смо лоши и да су потребни неки други. Ово није случајно, да не мислите да је то што (председник Одбора немачког Бундестага за спољне послове Михаел) Рот пише изазвано лошом ситуацијом, а ништа није рекао о изборима на северу Косова“, рекао је Вучић.

Председник Одбора немачког Бундестага за спољне послове Михаел Рот изјавио је ранио данас одговарајући премијерки Србије Ани Брнабић, да независна институција попут ОДИХР никада у Немачкој није потврдила огромне изборне неправилности, организовано сређивање бирачког списка и превоз фантомских бирача.

Премијерка Брнабић позвала је раније Рота и немачко Министарство спољних послова, поводом њихових оцена о извештају ОДИХР о изборима у Србији, да заједно са другим немачким институцијама примене препоруке које ОДИХР има за Немачку.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here