Варао родитеље болесне деце, обећавао им новац, па им злоупотребљавао картице

1443
Фото: rattanakun

Полиција је ухапсила Д. Ђ. (32) из Београда због сумње на превару.


Он се сумњичи да је на штету родитеља који су корисници услуга Хуманитарне организације „Буди хуман – Александар Шапић“, као и других грађана Србије, извршио више кривичних дела преваре, фалсификовања и злоупотреба платних картица.

Како се наводи у саопштењу полиције, сумња се да је он преко друштвених мрежа проналазио профиле на којима су се објављивали постери са позивом за пружање хуманитарне новчане помоћи деци оболелој од разних болести, а затим преко профила на друштвеним мрежама који су под његовом контролом, као и са броја 063/149-18-50 ступао у контакт с родитељима деце.

Он се лажним именима представљао као власник фирми, доводио их у заблуду да жели да им помогне и да им уплати новац за лечење њихове деце, од родитеља тражио да фотографишу обе стране своје платне Дина картице и да му пошаљу преко месинџера или вибер апликације.

Кривична дела на штету других грађана Србије вршио је тако што је преко сајтова проналазио огласе за продају аутомобила, пољопривредних машина и стоке, са њима ступао у контакт, лажно се представљао и говорио да хоће да купи то што оглашавају и да жели да уплати депозит, те им тражио да фотографишу картицу и да му пошаљу слике на апликације.

Сумња се да је злоупотребио податке са платних картица и на своје корисничке налоге у кладионицама уплаћивао новац у различитим износима.

Осумњичени се представљао и као адвокат или запослен у банци и нудио повољне кредите, тражећи да му шаљу фотографије личних докумената и платних картица и у кладионицама злоупотребљавао платне картице.

Министарство унутрашњих послова позвало је оштећене да им се јаве на [email protected].

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here