Врши се анализа воде како би се утврдио утицај на животну средину

У баржи се налазило око 1.000 тона вештачког азотног ђубрива.

Брод који је пловио из Аустрије ка Смедереву, ноћас је ударио о стуб моста Илок-Бачка Паланка код Бачке Паланке.


Брод који превозио баржу усидрен је у Луци у Бачкој Паланци и оно што се сигурно зна је да нико од шест чланова посаде тога брода није повређен.

Брод је гурао је баржу са 1.000 тона вештачког ђубрива, што може да представља озбиљан еколошки проблем, с обзиром да је баржа потонула.

Министарство заштите животне средине заједно са Агенцијом за заштиту животне средине прати ситуацију на реци Дунав код Бачке Паланке где је ноћас, услед пловидбене незгоде, потонула баржа немачког брода „Лола – 5“ која је превозила око 1.000 тона вештачког азотног ђубрива.

– У овом моменту инспектори за воде надлежног Покрајинског секретаријата за пољопривреду, шумарство и водопривреду утврђују пет локалитета на којима ће представници Агенције за заштиту животне средине урадити узорковање и одређивање свих физичко-хемијских параметара у циљу анализе квалитета воде, како би се утврдио утицај незгоде на животну средину.

До незгоде је дошло око 00.40 сати, када је немачки брод „Антониа“ који је вукао натоварену баржу „Лола – 5“, ударио у стуб моста „25-Мај“ који спаја граничне прелазе Бачка Паланка-Илок.

Брод је ударио у стуб моста на територији пловног пута реке Дунав у Републици Хрватској, због чега су обавештене и хрватске надлежне службе. – преноси Telegraf.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here