Са лица места на Дунаву где је потонуо брод у Бачкој Паланци

Још увек нема информације када ће мост бити отворен за саобраћај.

Теретна баржа ударила је ноћас у стуб Моста 25 мај на Дунаву код Бачке Паланке.  Због тога су саобраћај и гранични прелаз Бачка Паланка – Илок затворени док се не изврши увиђај и процени оштећење. 


Немачки брод „Антониа“ који је гурао натоварену баржу ноћас око 2 сата ударио у носећи стуб моста на граничном прелазу Бачка Паланка.

Са друге стране, Град Илок се званично огласио и саопштио да је у раним јутарњим сатима, око 1:55х, немачки теретни брод који је превозио терет у баржама ударио у стуб моста између Илока и Бачке Паланке. Дошло је до оштећења моста, а једна баржа са 1.000 тона вештачког ђубрива је потонула. Град Илок наводи да су сви чланови посаде добро, а теретни брод и друга баржа су неоштећени.

„Тренутно још нема података о томе да ли је дошло до уласка воде у резервоаре барже. Увиђај је у току, спроводе га надлежне службе Србије. Све надлежне службе Хрватске су правовремено информисане“, стоји у саопштењу. На сајту Marinetraffic, који пружа податке о кретању бродова, види се да је око седам часова ујутру „Антониа“ померена са средине реке у оближњу у луку Бачка Паланка.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here