Дечак (13) за кога се сумња да је убица Тодора Шуњке а који је ухапшен 3. јануара, поново побегао

Он је неколико пута ухваћен и враћен назад у Центар за социјални рад, одакле је поново побегао.

НОВИ САД – Тринестогодишњи дечак који је 3. јануара ухапшен због сумње да је заједно са једним шеснаестогодишњаком починио више тешких крађа, поново је побегао из Центра за социјални рад и починио још једну пљачку.

Како сазнаје Танјуг, он је неколико пута ухваћен и враћен назад у Центар за социјални рад, одакле је поново бежао. С обзиром да има 13 година, дечак није кривично одговоран по нашем закону.

Полиција је у среду саопштила да се сумња да је тринаестогодишњак починио најмање девет тешких крађа и четири покушаја тешке крађе, а да је нека од тих дела починио са шеснаестогодишњаком са којим је и ухапшен.

Код тринаестогодишњака је пронађен новац и мобилни телефон, који су, како се сумња украдени претходних дана.

Дечак и његов млађи брат ухапшени су у новембру прошле године због сумње да су извршили 32 кривична дела, односно 17 тешких крађа, девет покушаја тешких крађа, пет крађа и једно разбојништво. Медији наводе и да је он заједно са својим млађим братом 14. априла прошле године учествовао у убиству Т.Ш. из Товаришева.

1 коментар

  1. U ona davna vremena, pre četrdesetak godina, kada je Bog hodao zemljom, čuveni bačkopalanački milicijski dvojac Džeri i Džakić bi povilenilog junošu prevaspitali u roku od petnaestak minuta, te mu trajno popravili budućnost. Dok je milicija peglala, a babo kod kuće mariso, problema nije bilo…Od kako uvedosmo dečija prava, propadosmo načisto. Vrlo brzo ćemo, kako već rekoh pre nekog vremena, oformljavati društva za zaštitu odraslih od povilenile dece… Šta li ih uče na religijskim katehizisima i građanskim vaspitanjima u školi, kada je već babo kod kuće zakaz’o?! Negde nešto „ne štima“, a „štimalo“ je.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here