Жандармерија сонаром тражи нестале дечаке

Дунав је потпуно непрозиран, а брзина реке и висок водостај отежавају потрагу

Фото: РТВ

АПАТИН – Трећег дана потраге за несталим дечацима П. Б. (9) и А. М. (10). Специјалне јединице жандармерије почеле су сонаром да претражују Дунав код Апатина.


Како извештавају и рониоци и припадници полиције, дунавска вода је мутна и потпуно непрозирна, видљивост је нула, због чега се сада речно дно претражује сонаром. Када се уз помоћ уређаја уочи сумњиви предмет, рониоци се спуштају у воду.

Досадашња претрага Дунава код Апатина у делу код Кајакашког клуба није дала никаквог резултата. Током јучерашњег дана полиција и припадници специјалне јединице жандармерије претражили су и обалу у делу где су последњи пут виђени нестали дечаци, али за сада, према познатим информацијама, нема никаквих нових трагова. Све време полицији и жандармерији подршку пружају и рониоци локалног ронилачког клуба и друштва за подводне активности.

На овом делу Дунав прави заокрет и удара у обалу, што убрзава речни ток. Водостај Дунава тренутно је веома висок, река је и брза и мутна, што све додатно отежава, па и готово онемогућава посао ронилаца.

Малишани П. Б. (9) и А. М. (10) последњи пут су виђени у понедељак рано послеподне. Они су на обали код Кајакашког клуба оставили своје бицикле, ранчеве и патикице и степеницама се спустили до воде. Овде их је последњи пут видео њихов вршњак и како се незванично чуло они су кренули да поквасе ноге у Дунаву, али је трећи дечак рекао да он то не сме, и отишао кући.

Од како су породице, које су иначе у сродству, приметиле да малишани нису код куће, започела је потрага за њима. Први су се укључили апатински рониоци и полиција. Породице су на друштвеним мрежама објавиле слике дечака и број телефона са молбом да им се јаве они који можда имају информације о њима.

У среду је већ читав Апатин освануо излепљен фотографијама несталих дечака, и цело насеље стрепи над њиховом судбином. Јуче је на обалу изашла и председница општине Дубравка Кораћ и њен заменик Радован Ђукић, уз обалу непрестано дежура возило Службе хитне медицинске помоћи.

Велики број грађана стално је на кеју уз породице дечака које не одлазе од обале Дунава, стрепећи и надајући се.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here