КФОР јутрос преузео контролу над главном раскрсницом на уласку у Звечан

Испред општине Звечан стигли су и рудари Трепче

Фото: РТВ

ЗВЕЧАН – Припадници КФОР-а су јутрос рано преузели контролу над главном раскрсницом на уласку у град Звечан, као и на још неколико раскрсница у самом граду. То је урађено у складу са договором са Српском листом која је тражила од КФОР-а да се разместе на местима где су били припадници такозване косовске полиције.


Такође, додатне снаге Кфора распоређене су на улазу у Звечан из правца Косовске Митровице. Срби се и овога јутра окупљају испред општине Звечан, а радници ове општине, који од петка не могу да уђу на свој посао, данас су испред бодљикаве жице на импровизованој пријавници почели да се уписију да су дошли на посао.

Како кажу, на овај начин желе да покажу да им је због насилног и нелегалног упада Кутијевих специјалаца и лажних градоначелника и блокаде градске општине коју су претворили у некакве касарне, Србима ускраћено основно људско право – право на рад, поред тога што им је угрожена безбедност и егзистенција.

Рудари Трепче на протесту у Звечану

Испред општине Звечан стигли су и рудари Трепче, у радним униформама, са шлемовима и заставама, јавља извештач Тањуга.

Миловић: Да је ЗСО заживела не бисмо дошли у ову ситуацију

Бивши председник Општине Звечан Драгиша Миловић оценио је данас да су сцене на северу Косова и Метохије могле да се избегну да је било добре воље и нагласио да су поруке француског председника Емануела Макрона и амбасадора САД Џефрија Ховенијера охрабрујуће.

Столтенберг: Насиље против мировних снага КФОР на КиМ потпуно неприхватљиво

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг изјавио је данас, током дводневног састанка шефова дипломатија алијансе у Ослу, да је насиље против мировних снага КФОР на Косову и Метохији „потпуно неприхватљиво“, преноси Ројтерс.

Оскрнављен споменик жртвама фашизма на путу Штрпце – Брезовица

Оскрнављен је споменик на путу Штрпце – Брезовица подигнут у знак сећања на 46 жртава, међу којима је било и 12-оро деце, које су фашисти стрељали на Видовдан 1944. године.

Пич: Одлука о насилном уласку градоначелника у општине на северу није мудра

Изасланик Велике Британије за Западни Балкан Стјуарт Пич саопштио је после састанака које је имао са представницима привремених приштинских институција, да је одлука о насилном уласку градоначелника у зграде општина на северу Косова и Метохије имала тешке последице и да није била мудра.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here