Седамнаестогодишњак победник турнира у Бачкој Паланци

Прво место заслужено је освојио Алимпић Алекса, седамнаестогодишњак из Земуна са 9 освојених поена.

983

БАЧКА ПАЛАНКА: У суботу (02. април) одигран је брзопотезни турнир у шах клубу у Бачкој Паланци.

Учествовало је 22 играча, од којих су били: 2 фиде мајстора, 11 мајсторских кандидата и 9 играча различитих шаховских категорија. Играно је 11 кола по швајцарском систему паровања. Темпо игре је био 3 минута по играчу за целу партију, плус бонификација 2 секунде по одиграном потезу.

На крају после занимљивих и борбених партија прво место заслужено је освојио Алимпић Алекса, седамнаестогодишњак из Земуна са 9 освојених поена. Друго и треће место су заузели шахисти из Куле Сокић Драгомир са 8,5 и Влаховић Љубо са 8 поена. Борис Тепић је био четврти са 7,5 поена, док је пето место заузео Хајдер Неђељко са 7 поена. Од 6 омладинаца који су играли на турниру најуспешнији су били: Јовановић Илија са 5,5 поена, затим Лалић Никола са 5 и Савић Урош са 4,5.

На турниру су наступили играчи из: Земуна, Куле, Темерина, Челарева и Бачке Паланке. Одигравањем овог турнира шахисти из Бачке Паланке се враћају лепој традицији организовања редовних месечних брзопотезних турнира, који су били популарни у целој Војводини. Следећи турнир је заказан за суботу 7 маја.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here