Од јуче ковид амбуланта у Бачкој Паланци ради до 20 часова

Саопштење Дома здравља "Др Младен Стојановић"

735

БАЧКА ПАЛАНКА – Тренд пораста броја заражених од корона вируса се наставља и даље на подручју бачкопаланачке општине, саопштила је Епидемиолошка служба Дома здравља „Др Младен Стојановић“.


Према подацима ове службе Дома здравља, током јула регистровано је 124 позитивних, а само током јучерашњег дана њих 23. С обзиром да се сличан тренд бележи на територији целе земље, према одлуци Министарства здравља, од јуче све ковид амбуланте раде радним данима од 07:00 до 20:00 часова.  У Ковид амбуланти у Бачкој Паланци, у две смене, раде две екипе, за сада нема заказивања тако да пацијенти који се јаве, буду прегледани током истог дана, наводи се у саопштењу.

„С обзиром на ситуацију, као најефикаснија превентивна мера и даље се препоручује вакцинација свима онима који то до сада нису учинили. Онима који су примили две дозе, препоручују се бустер дозе. У амбуланти „Стари град“ у Бачкој Паланци последњих дана повећано је интересовање грађана за трећу и четврту дозу вакцине. Радно време ове амбуланте са пацијентима је од 08:00 до 14.00 часова, а четвртком од 13:00 до 19:00 часова. Сваког дана, грађани могу бити вакцинисани Синофарм вакцином (кинеска), а четвртком и Фајзер вакцином“, кажи из бачкопаланачког Дома здравља.

Из епидемиолошке службе апелују на све грађане, без обзира на вакцинални статус, да поведу додатно рачуна о мерама личне заштите, да носе маске у затвореном простору али и на отвореном, где није могуће држати потребну дистанцу.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here