Шест позитивних корисника у Геронтолошком центру у Бачкој Паланци

Ситуација у дому за стара лица у Бачкој Паланци стабилна, рекла је директорка Љиљана Ћулибрк

714
Foto: BAP VESTI

БАЧКА ПАЛАНКА – Према подацима Покрајинског секретаријата за социјалну политику број заражених у установама социјалне заштите у Војводини се све више повећава и данас их је 201, што је за трећину више него дан раније.


Како сазнајемо од директорке бачкопаланачког Геронтолошког центра, Љиљане Ћулибрк, тренутно је у дому за старе на коронавирус позитивно шест корисника и шест запослених.

„Ситуација је код нас стабилна, има шест позитивних корисника, али је њихово стање стабилно. Немају температуру и осећају се добро. Примењујемо све епидемиолошке мере, посета нема од како је Општински штаб прогласио ванредну ситуацију на територији општине. Свим корисницима редовно меримо температуру, пратимо стање, а одређене мере и даље се строго спроводе и међу запосленима“, рекла је Љиљана за БАП ВЕСТИ.

Директорка Геронтолошког центра у Бачкој Паланци напомиње да је већина корисника у потпуности вакцинисана.

Према подацима Покрајинског секретаријата за социјалну политику, у среду је код 103 корисника и 98 запослених у установама широм Војводине било потврђено присуство вируса ковид-19, док је дан раније тај случај био код 58 корисника и 90 запослених.

Извештај Секретаријата показује и да је у Војводини у скоро свих 27 државних установа које се баве социјалном заштитом забележен бар један корисник или запослени позитиван на вирус. У 57 приватних старачких домова то је случај у шест објеката, што је за један мање него дан пре. (021.rs.)

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here