Бојан Радман поново председник Општинског одбора СПС-а

Одржана изборна конференција ОО СПС-а у Бачкој Паланци

У Бачкој Паланци у просторијама Социјалистичке партије Србије у Улици Жарка Зрењанина број 43, минулог понедељка одржана је 11. редовна изборна конференција Општинске организације СПС-а.


Изборној конференцији, међу осталима, присуствовали су бројни гости и званице, а на дневном реду је било четрнаест тачака. Први интервју након поновног избора за председника, Бојан Радман дао је за „Недељне новине“.

– Као прво, хвала вама као представнику „Недељних новина“ што сте присуствовали нашој конференцији, и сами се уверили да је Социјалистичка партија Србије и њен општински одбор у Бачкој Паланци, изузетно виталан и очуван за даље политичке активности. Данас живимо у таквим политичким околностима да експонирање било које врсте, није да тако кажем, условно пожељно. Међутим, радује то што се сваком нашем позиву одазове велики број људи. Тај број би сигурно био далеко већи, да постоји апсолутна слобода политичког изражавања. Не мислим, да је она негде диригована или условљена, али у сваком случају људи желе ту своју политичку припадност да сачувају, да то буде негде дискретно – каже Бојан Радман.

Одржани скуп у Бачкој Паланци, на најбољи могући начин је потврдио јединство које влада у редовима СПС-а у Бачкој Паланци.

– Мислим да је кључ опстанка једне политичке организације као што је наш одбор, управо у апсолутном јединству. Могу да се десе и дисонантни тонови, али они морају да буду у оквирима органа партије каква је наша. На скупу одржаном протеклог понедељка, било је видљиво да су на њему били и претходни председници општинских одбора, наши бивши председници општине, наши чланови који су били на различитим местима руковођења градом и општином, и да као такви сложни и јединствени идемо даље. Исто тако, значајно је да смо подмлађени, и да су то најчешће веома образовани појединци, угледни домаћини – нагласио је Радман.

О ономе на чему ће ОО СПС–а у Бачкој Паланци инсистирати, а што је од важности и значаја за становнике наше општине Радман је рекао:

– Прво хоћу да подвучем да су СПС и њени представници у локалној власти, сигурно дали највећи допринос у претходним деценијама развоја града и општине. Када би се вратили уназад, могли би да причамо о много тога што је остало иза нас у општини. Нама социјалистима појединцима, увек је општи интерес био испред личног. То се показало на многим примерима, то је проверљиво и доступно свима. Мање – више, ни за кога од нас се не везује озбиљна компромитујућа афера, која говори супротно од овога што сам рекао – прича Радман.

– Даље, на истом курсу остајемо и дубоко сам убеђен да наша општина нема перспективу ако се не повеже саобраћајно, не изађе  на ауто – пут градњом моста на Дунаву. Идеје које смо изложили и публиковали пре десетак година, данас су актуелније него тада. Међутим, ако конкретно говоримо о мосту између Бачке Паланке и Илока, наше комшије Хрвати, од 1. јануара улазе у шенген зону, пооштриће се царинске мере, начин комуникације… То ће за грађане наше општине у Нештину и Визићу бити велики проблем. Мост на Дунаву је једна шира регионална, национална тема. Он треба да повеже Војводину са Републиком Српском, да увеже Бачку са Сремом, треба Србију да увеже са Босном и Херцеговином. Осим тога, да повеже нас са Београдом и да нас приближи центрима, тржиштима, а то ће само да произведе нова радна места и омогући становништву боље услове живота. Ми смо за овај пројекат добили озбиљну подршку у време када је министар био Александар Антић, када је посао кренуо и када смо Бачку Паланку, вратили на мапу државних путева – додаје Радман.

– Мислим да туристички потенцијал који имамо није искоришћен адекватно. Требало би доградити садашњи базенски комплекс Спа веленес центром, а самим тим и привлачењем туриста. Даље, Регатни центар као централна тема националног спорта у области спортова на води, требало би свакако да се уради. Када смо ову тему започели, било је полемика и различитих виђења и становишта. Међутим, круна свега тога је, проглашење овог пројекта од националног значаја. То је само била потврда, да смо ми као представници локалне самоуправе били на исправном курсу. И друге области спорта и културе, свакако морају да се надограде. Комунална инфраструктура под хитно мора да се решава, посебно у области пречишћавања и одвођења отпадних вода. Пре тога, становништву у насељеним местима треба омогућити здраву пијаћу воду, где ми иначе имамо велика искуства. Програм о коме говорим, можемо да спроведемо, знамо како то да се уради и зато ћемо тражити подршку грађана. Да подрже људе који знају шта хоће, и како то могу да ураде – закључио је Бојан Радман.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here