Обележена Крсна слава Геронтолошког центра Бачка Паланка

Свети Врачи су заштитници лекарске професије

Српска православна црква 14.11. обележава славу посвећену бесребреницима Козми и Дамјану, у народу познату као Свети Врачи или Врачеви. То је крсна слава многих домова у Србији.


Свети Врачи су заштитници и лекарске професије. Овај празник је крсна слава и Геронтолошког центра Бачка Паланка, где је свечано обележен.

Свештеници Зоран Регодић, Новица Ракић и Бранко Батало освештали су славски колач, жито и водицу. У пригодној беседи свештеник Зоран Регодић подсетио је да су запослени у овој установи преузели на себе велику одговорност и бригу за некога ко је у старости и у стању велике потребе за помоћи.

Додао је да се труде да у свом раду покажу оно што је најважније за свако православно биће – одговорност на послу уз љубав и бригу према ближњима. То треба да буде пример многима.

Уз благослов животу и раду, пожелео је свима присутнима здравље и мир у души и да ово, како је рекао, заједничавање, буде и даље као кућа, као породица.

Директорица бачкопаланачког Геронтолошког центра Љиљана Ћулибрк, испред корисника услуга и запослених, захвалила се свештеницима на посети и на овом свечаном чину, пожелела свима срећну славу, здравље и напредак.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here