Dve výstavy pred otvorením 56. Stretnutia v pivnickom poli

V priestoroch hasičského domu bola nainštalovaná výstava ručných prác a ľudového odevu

Извор: Hlas ludu

Celomenšinový festival 56. Stretnutie v pivnickom poli sa začal včera, no pred samotným otvorením prvého súťažného koncertu boli otvorené aj dve výstavy.


V priestoroch hasičského domu bola nainštalovaná výstava ručných prác a ľudového odevu. Organizátorom tejto výstavy je Spolok pivnických žien, pričom vystavovali ešte aj členky spolkov žien zo Silbaša, Hložian, Kulpínu, Lalite a Združenia Vojvodinské motívy z Báčskeho Petrovca.

Návštevníci si mali možnosť nakúpiť početné dekoračné a úžitkové predmety, pozrieť prvky tradičného odevu vojvodinských Slovákov a vychutnať si tradičnú gastronómiu.

Počas otváracieho programu sa prihovorili Anna Grňová, podpredsedníčka Spolku pivnických žien, Miroslav-Juraj Béla, predseda SKUS Pivnica a Organizačného výboru 56. Stretnutia v pivnickom poli, a Viera Miškovicová, predsedníčka Asociácie slovenských spolkov žien.

Na prítomných bezpochyby najviac zapôsobili prednesy ľudových piesní v podaní členov mladšej tanečnej skupiny DFS Ratolesť, ktorých na harmonike sprevádzal Vladko Valentík.

Výstava obrazov Združenia petrovských výtvarných umelcov
Druhá výstava bola nainštalovaná v priestoroch Miestneho spoločenstva. Išlo o výstavu obrazov, členov Združenia petrovských výtvarných umelcov.

Na výstave obrazy vystavovali umelci: Juraj Berédi, Katarína Breuning, Zdenko Finčúr, Branislav Galamboš, Zuzana Gašparovská, Miro Horvát, Anna Legíňová, Samuel Legíň, Ján Makan, Anna Nosálová, Zuzana Pudelková, Zvonimír Pudelka, Savo Spremo, Anna Struhárová, Mária Struhárová, Andrea Merníková Šimonová, Vlasta Triašková a Tatiana Milina Turanová.

Prítomným sa prihovorili Miroslav-Juraj Béla a Mária Struhárová, predsedníčka Združenia petrovských výtvarných umelcov. Dva hudobné body patrili Anne Zorňanovej Kulíkovej v sprievode harmonikára Štefana Chrčka.

Oba otváracie programy výstav moderovala Kvetoslava Imreková Šusterová.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here