Дунавпревоз поднео захтев за ново повећање цена превоза, Општина није прихватила

Ове године два пута је повећана цена приградског превоза; Дунавпревоз тражио ново повећање од 15 посто.

БАЧКА ПАЛАНКА – Дунавпревоз упутио је захтев за давање сагласности на корекцију цена превоза. Општинско веће је, у складу са уговором о поверавању обављања комуналне делатности јавног приградског превоза путника на територији општине Бачка Паланка, затражило мишљење Одељења за привреду. 


Након што је размотрило захтев Дунавпревоза, Одељење за привреду дало је негативно мишљење, сматрајући неоправданим захтев за повећање цена, рекао је на седници Општинског већа одржаној у уторак (02.11.), руководилац Одељења за привреду Зоран Баћина.  У протеклом периоду, Општинско веће је на основу позитивног мишљења од стране истог Одељења, два пута дало сагласност на повећање цена.

Да подсетимо, у мају и јулу ове године Дунапревоз је повећао цене карата у једном правцу на релацијама Бачка Паланка – Челарево, Бачка Паланка – Пивнице, Бачка Паланка – Нештин – Визић, Бачка Паланка – Товаришево и Бачка Паланка – Младеново.

Сада је поднет захтев за повећање од 15 посто, а на седници Општинског већа, након негативног одговора Одељења за привреду, донет је Закључак којим захтев није прихваћен.

Заменик председника општине Бачка Паланка, Мита Лачански рекао је да је обавеза приватног партнера, по јавном уговору, да примењује политику цене коју утврди Општинско веће, као и да наплату возних карата од корисника врши по важећим и одобреним ценовницима.

„Сматрамо да је документација овај пут била некомплетна, без образложења о повећању цена. Дунавпревозу је захтев враћен, те ако документацију комплетирају, Општинско веће ће се о томе поново изјаснити“, изјавио је Мита Лачански.

Комплетан ценовник који важи од 01.07.2022. погледајте ОВДЕ.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here