Која су најтраженија занимања у општини Бачка Паланка?

Погледајте и колики је број незапослених као и којих занимања има "вишка" на евиденцији Националне службе за запошљавање

Фото: Canva

БАЧКА ПАЛАНКА – Према подацима Националне службе за запошљавање у Бачкој Паланци, на крају децембра 2022. године на евиденцији НСЗ налазило се 3.610 незапослених лица, од чега су 2.074 жене. У односу на децембар 2021. године, број лица на евиденцији је мањи за 330, наводе из Националне службе за запошљавање. 


У свом одговору за портал БАП ВЕСТИ, НСЗ даље наводи да, у општини Бачка Паланка, у дефицитарна занимања, тј. она за којима је потражња на тржишту већа од понуде кадрова, спадају: електроинсталатери, радници обезбеђења са лиценцом, аутомеханичари, аутоелектричари, погонски електричари, заваривачи, зидари, лекари, машински инжењери, грађевински инжењери, инжењери заштите биља.

Са друге стране, на евиденцији незапослених се најдуже задржавају она лица чија су занимања на данашњем тржишту рада застарела, тј. за којим више не постоји потреба, каква су: ткач, дактилограф, управни техничар. До посла теже долазе и особе оних образовних профила за које постоји много већа понуда кандидата на тржишту рада од тражње за њима. Такви су економски техничари, матуранти гимназије, кожарски радници, васпитачи, наставници разредне наставе, економисти, правници и графички инжењери.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here