Министарство за бригу о селу помогло куповину још 30 кућа у општини Бачка Паланка

До сада је средствима из овог програма купљена 1631 сеоска кућа са окућницом које се налазе у 119 јединица локалних самоуправа у свим деловима Србије

Фото: Pexels

Јучерашњим потписивањем у Палати Србија заокружен је овогодишњи циклус доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом, за који је првобитно Министарству за бригу о селу било опредељено 500 милиона динара, а затим, због изузетно великог интересовања, ребалансом буџета још 580 милиона.


Министар Кркобабић потписао је у петак (25.11.) тројне уговоре са градоначелницима тј. председницима општина, на чијим се територијама налазе куће и добитницима бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом.

Највише кућа јуче је додељено у селима око Сомбора, чак 42 куће, следи Бачка Паланка са 30, а на југу је највише кућа купљено у селима око Књажевца, Житорађе, Лесковца..

Потписана су и два уговора за средства за куповину још две куће у пиротским селима Држина и Мали Суводол.

Сеоске куће за које су данас потписани уговори налазе се у 95 локалних самоуправа у свим деловима Србије, односно у 300 села.

Тако нови дом на селу добија још 870 људи са 500 деце, и то 340 брачних и ванбрачних парова, 80 младих пољопривредника/це и 110 самохраних родитеља са територије читаве Србије. Радује што је просек година добитника кућа испод испод 30 година.

До сада је средствима из овог програма купљена 1631 сеоска кућа са окућницом које се налазе у 119 јединица локалних самоуправа у свим деловима Србије, што је укупно око 5000 људи који остају на селу или одлазе из града да живе у селу. Нови живот и снага тих села је импозантна бројка од 2000 деце.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here