Обележена слава Општинске управе Бачка Паланка

Духовски понедељак

Извор: Општина Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА – Општинска управа општине Бачка Паланка обележила је у понедељак, 05. јуна своју Крсну славу, Духовски понедељак.


Домаћица славе је била начелница општинске управе Рајка Појужина. У присуству запослених у Општинској управи и гостију, представника јавних предузећа и установа уз икону и славску свећу, свештеници Српске православне цркве освештали су и пререзали славски колач.

После речи свештеника, колегама се обратила начелница Општинске управе Рајка Појужина: „Часни Оци, уважени гости, поштоване колегинице и колеге и ове године имам част и задовољство да вас поздравим и да вам се захвалим што својим присуством у оволиком броју увеличавате обележавање славе Општинске управе Општине Бачка Паланка – Духовског понедељка. Обележавајући данашњи дан ми доприносимо стварању осећаја припадности и развијању колегијалности. Живимо у времену у којем се често заборавља на солидарност и емпатију. У последње време сведоци смо и немилих догађаја. То намеће питање да ли се налазимо на путу у понор безосећајности и бешчаћша. Појединац сам својим деловањем не може да промени свет. Међутим стварањем осећаја припадности, прихватањем, узајмним саживљавањем када прожимамо мисли, идеје и теме које преносимо једни другима ми уствари побољшавамо своје сопствено биће. И ако успемо да променимо тај мали део себе, постоји вероватноћа да можемо и да побољшамо свет. На данашњи дан управо овим окупљањем ми доприносимо том развијању солидарности, колегијалности и желим да истакнем да је моја жеља да у Општинској управи својим заједничким деловањем допринесемо стварању јединственог колектива и самим тим да повећамо квалитет пружања наших услуга“.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here