Општина Бачка Паланка најавила долазак премијерке, па повукла. Влада демантује отказивање

Да ли долази или не, и када долази или не Ана Брнабић? Општина Бачка Паланка унела забуну!

Фото: РТС

Данас у 7 часова и 48 минута на мејлове многих редакција, који прате догађаје на територији општине Бачка Паланка, од стране Општинске PR службе Општине Бачка Паланка, стигло je обавештење о обиласку подручја погођених током невремена председнице Владе Ане Брнабић. Уз мејл је, као прилог, стигла и агенда овог догађаја.

Print screen – Мејл који стигао на адресу наше редакције, и на адресу многих медија

АГЕНДУ можете погледати погледај – ОВДЕ

У агенди се наводи да је овај догађај најављен за суботу (05.08.) са почетком у 9.30h када је најављен долазак председнице Владе Ане Брнабић у Челарево.

Ово обавештење је до недавно стајало и на сајту Општине Бачка Паланка.


У 10 часова и 29 минута како на мејлове многих редакција, тако и на наш, стигло је новo Обавештење од Ане Часар, задужене за контакте са медијима у Општини Бачка Паланка. у овом саопштењу децидно стоји „Поштовани медији, повлачимо за сада долазак. Благовремено ћемо Вас обавестити да ли ће се посета реализовати. Хвала на разумевању, Ана Часар.

Print screen – Други мејл који стигао на адресу наше редакције, и на адресу многих медија

Управо ове информације је и пренео наш портал.


Дневни лист Курир и други медији су објавили да је Влада Републике Србије демантовала ове наводе. Текст са сајта Курира преносимо у целости:


Из кабинета премијерке Ане Брнабић обавестили су јавност да су неистинити наводи у појединим медијима о отказивању посете председнице Владе Србије општини Бачка Паланка, која је према њиховим наводима требало да се деси данас.

– Посебно забрињава чињеница о неистинитом обавештавању јавности с обзиром на то да се од јуче, 3. августа 2023. године, од 13 часова, на званичном сајту Владе Републике Србије, у одељку „најаве и обавештења“, налази најава о активностима премијерке Брнабић у Републици Српској у петак, 4. августа. У наставку је линк о активностима премијерке – наводи се у обавештењу.

У допису се подсећа на програм који премијерка Брнабић има данас у Републици Српској, а о којем су медији благовремено обавештени на сајту Владе Републике Србије.

– Премијерка Брнабић јутрос је имала састанак са председником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем, након тога присуствовала је Савету за сарадњу Републике Србије и Републике Српске, а планирано је да вечерас присуствује и обележавању Дана сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији Олуја. Подсећамо све медије да прес служба Владе Републике Србије увек најављује активности председнице Владе дан раније и да су управо те званичне најаве једини релевантан извор информација о њеним активностима – пише у саопштењу.


 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here