Сестра настрадалог дечака затражила прекид протеста. Протест се наставио

Да ли ће обраћање породице настрадалог дечака зауставити протесте или ће се протести наставити? Видећемо ускоро.

БАЧКА ПАЛАНКА – Четврти  протест за смену одговорних за нарушену безбедност грађана бачкопаланачке општине одржао се у петак (04.08.) а почео је у 19 часова испред зграде Општине Бачка Паланка.

Пре тога, на друштвеним мрежама објављене су поруке мајке и сестре тринаестогодишњег дечака који је настрадао у понедељак, након што га је ударила струја из необезбеђеног кабла.

Мајка настрадалог дечака на фејсбуку је написала да разуме бес и љутњу суграђана, али моли да они њу разумеју.

„Једва сам смогла снаге да изађем на протест са сликом детета у рукама и слушам о Вучићу. Просто ми се гадило шта сам слушала. Моја жеља је била да изађем испред Електровојводине и тврдим да је кривац ту негде. Наравно да нећу стати, као и мој супруг. Али на овакав начин политичко препуцавање… просто сам у шоку“, навела је она. Из тог разлога је замолила да се њена породица више не спомиње на окупљањима.

Шушница у посети породици настрадалог дечака. Фото: NS uživo

„Наша туга и бол да се провлачи по новинама, да нас новинари не остављају на миру. Па ово је просто неподношљиво. Свака част људима на вољи, али јако пуни људи користи нашу тугу за сопствену добит. Свим добрим и искреним људима хвала од срца“, написала је мајка настрадалог дечака.

Сестра дечака је замолила све родитеље који организују протест да прекину са тим. „Молим људе да се тај протест прекине испред општине. Правите себи, а поготово нама проблем“, написала је она.

На самом протесту окупљенима се обратила сестра настрадалог дечака која је замолила да се протести прекину, јер како је рекла не жели да њихова трагедија буде у центру ових дешавања.

Након њеног обраћања протест се наставио. Говорници су замолили окупљене грађане да се настави са протестима и захтевима јер се ради о општој безбедности свих грађана и одговорности за нечињење одговорних.

Подсетимо, ову су захтеви незадовољних грађана:

  1. Оставка председника општине Бачка Паланка;
  2. Смена комплетног Општинског штаба за ванредне ситуације у Општини Бачка Паланка.
  3. Надлежни органи да утврде постоји ли кривична одговорност председника Општинског штаба за ванредне ситуације и осталих одговорних;
  4. Да покрајина и република помогну локалној власти да се хитно санира штета и отклоне опасности по животе грађана! (Од каблова под напоном, оштећених стабала, оштећених кровова зграда…);
  5. Да се хитно пошаљу додатне екипе “Елекровојводине” из суседних општина.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here