Пројекат изградње дневног боравка за децу ометену у развоју презентован родитељима

Председник Скупштине општине Бачка Паланка Милан Чавић одржао је састанак са родитељима деце са сметњама у развоју

Представљање урбанистичког плана Дневног боравка, архивска фотографија

У четвртак 29.12. председник Скупштине општине Бачка Паланка Милан Чавић одржао је састанак са родитељима деце са сметњама у развоју. На састанку је презентован усвојен урбанистички пројекат изградње дневног боравка за особе ометене у развоју.


„Позвани смо од стране председника Скупштине Бачка Паланка Милана Чавића на састанак на којем нам је презентован усвојен урбанистички пројекат. Родитељи који су видели пројекат су јако задовољни како је све замишљено. Капацитет објекта је више од 500 м2 бруто површине, тако да ће задовољити потребе корисника. Проблем дневног боравка је вишедеценијски. Надамо се да ће до краја следеће 2023. године објекат бити завршен и да ће се нашој деци коначно испунити жеља, да имају свој кутак за свакодневно дружење“, изјавила је Јарослава Молнарова, председница Друштва за помоћ ментално недовољно развијеним особама.

Скупштинска комисија за планове општине Бачка Паланка је у уторак 27.12. усвојила урбанистички пројекат изградње дневног боравка за децу ометену у развоју.

„Родитељима и будућим корисницима презентовали смо усвојен урбанистички пројекат за изградњу дневног боравка за особе са сметњама у развоју. Заиста се осећам поносно јер смо испунили обећано, а то је да ће до краја године бити завршен урбанистички. А прикривени осмеси на лицима деце и њихових родитеља су доказ да је ово приоритет и да ће следеће године почети изградња боравка, држимо се датог обећања и после више деценија чекања, коначно ће деца са сметњама у развоју имати свој дневни боравак, своју другу кућу! Са овим лепим вестима можемо да ставимо тачку на ову годину“, рекао је Милан Чавић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here