Шушница незадовољан извршењем буџета

Општинско веће усвојило деветомесечни извештај о извршењу буџета

ФОТО: Недељне Новине

Општинско веће је 19.10. разматрало и усвојило деветомесечни извештај о извршењу буџета, после кога је председник Општине Бранислав Шушница изразио незадовољство динамиком пуњења општинске касе.


Буџет Општине је у првих девет месеци ове године остварио приходе од 57,68 одсто, а расходи су извршени на нивоу од 58,28 одсто. Усвојен је и предлог програма јавне расправе за доношење буџета Општине за 2023.

Према речима руководиоца Одељења за финансије и буџет Маје Пилиповић, јавна расправа ће се одржати од 25.10. до 14.11.

Предлози и сугестије се достављају поштом или мејлом на адресу Одељења за финансије и буџет Општинске управе. Отворени састанак о Нацрту одлуке о буџету за 2023. годину ће се одржати 04.11. у 9 сати у великој сали Скупштине општине.

Чланови Општинског већа су усвојили и закључак о предлогу јавне расправе о Нацрту одлуке о изради планова детаљне регулације блокова 12 и 51 у Бачкој Паланци, што је место на коме се налази некадашњи индустријски гигант „Меркур“. Јавна расправа ће се одржати од 26.10. до 16.11. Предлози и сугестије се достављају
поштом или мејлом, а јавна презентација ће бити одржана 4. новембра.

– Незадовољан сам извршењем буџета из простог разлога што су изостали трансфери са виших нивоа власти – рекао је председник Општине Бранислав Шушница. – За то одговорност сносе месне заједнице, установе, а пре свега неодговорни директори
основних и средњих школа који су више пута блокирали, па смо то решавали у ходу. Што се тиче расхода, у току су све најављене инвестиције планиране за ову годину и очекујемо да проценат извршења на расходовној страни буде на крају године више од 90 одсто. Надамо се да ће се све планиране инвестиције завршити у овој години – прича Шушница.

– Када су у питању блокови 12 и 51, односно „Меркур“, на месту садашње фабрике смо планирали промену намене тог дела града и услед тога ћемо фабрику продати. Правићемо нови План детаљне регулације по хитном поступку, јер се у врло кратком року јавило више заинтересованих инвеститора. Надамо се да ће 1,6 хектара уширем центру града добити сврху у корист Бачкопаланчана, а не као што је тренутно стање. Измењен је и састав Комисије за координацију инспекцијског надзора над пословима из изворне надлежности Општине Бачка Паланка. Према том решењу, уместо Надежде Ганић сада је председник Душан Танкосић, а уместо Радослава Попина нови заменик председника је Драгана Бановић – додао је Шушница.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here