Бачка Паланка обележила Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Саопштење Општине Бачка Паланка

Извор: Општина Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА – Општина Бачка Паланка обележила је Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Поводом 15. септембра, на згради општине, свим јавним предузећима, установама и институцијама у општини Бачка Паланка истакнута је застава Србије.


Председник општине Бранислав Шушница, у саопштењу за јавност рекао је да Бачка Паланка с поносом прославља Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Датум када је српска војска предвођена војводом Степом Степановићем 1918. године почела пробој Солунског фронта, један је од најсветлијих и најважнијих датума у историји српског народа. И историји слободне Европе. То је један од најважнијих догађаја у Првом светском рату, који је српску храброст, правдољубивост и слободарски дух златним словима уписао у анале светске слободарске историје. Дан српског јединства, слободе и националне заставе обележавамо да цело човечанство подсетимо на храброст и одлучност наших предака да се боре за највеће вредности мир, част и слободу и да истакнемо да су то вредности које српски народ и Србија и данас баштине и вреднују. Зато с поносом обележавамо овај значајан државни празник“, рекао је председник општине Бранислав Шушница, и подсетио да је с територије општине Бачка Паланка у Велики рат отишло 215 добровољаца.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here