Шушница: Поводом потонућа барже са 1000 тона ђубрива спремни смо да помогнемо механизацијом

Саопштење за јавност Општине Бачка Паланка

2704

Поводом потонућа румунске барже која је ударила у мост између Бачке Паланке и Илока и потонула са 1.000 тона вештачког ђубрива, огласила се Општина Бачка паланка са саопштењем за јавност, које преносимо у целости

Саопштење за јавност Општине Бачка Паланка

Шушница: У непрестаној смо комуникацији с надлежним министарствима, ако буде требало ставићемо на располагање механизацију ЈКП „Комуналпројект“.

Председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница обишао је са сарадницима локацију на којој је румунска баржа која је ударила у мост између Бачке Паланке и Илока и потонула са 1.000 тона вештачког ђубрива.

Шушница је изјавио да се општина Бачка Паланка налази у непрекидној комуникацији с Министарством за заштиту животне средине и Министарством саобраћаја и инфраструктуре, који су надлежни за постпупање у оваквим случајевима.

– Иако су овакви инциденти изван надлежности локалне самоуправе, ми помно пратимо ситуацију, и спремни смо да уколико то буде неопоходно, и уколико министарства то затраже, ставимо на располагање сву механизацију ЈКП „Комуналпројект“, како би се што пре отклониле штетне последице акцидента и
смањили штетни утицаји на животну средину – рекао је Шушница.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here