Уклоњено око 1000 приколица дрвећа и грана поломљених у олујама

ЈКП "Комуналпројект" - Саопштење за јавност

БАЧКА ПАЛАНКА – Поводом активности у уклањању последица олујних невремена које су задесили општину Бачка Паланка 19. и 21. јула, ЈКП „Комуналпројект“ се огласило саопштењем за јавност, које преносимо у целости.


Саопштење за јавност ЈКП „Комуналпројект“

ЈКП Комуналпројет уклонио је са улица у општини Бачка Паланка око 1000 приколица дрвећа и грана поломљених у олујама 19. и 21. јула. Радници „Комуналпројекта“ и наредни дана радиће на санирању последица олујног невремена које је 19. и 21. јула, оштетило више од 5.770 кућа, 70 јавних објеката, оборило, ишчупало и поломило велики број стабала дрвећа и грана. Данас и јуче 20 радника прикупљало је и одвозило гране из улица Краља Петра Првог, Саве Ковачевића, и око школа „Вук Караџић“ и „Десанка Максимовић“. Сутра ће радови бити настављени у улици Краља Петра Првог и Цара Лазра.

Од првог удара олује 19. јула до 15. августа „Комуналпројект“ је извршио више од 1.000 интервенција у Бачкој Паланци и насељеним местима.

– Време у Бачкој Паланци мериће се пре и после олује. Оркан који нас је погодио направио је огромну штету. Оборен је велики број дрвећа. Оштећено је много кровова, стубова уличне расвете. „Комуналпројект“ поред својих редовних активности, од 19. јула, заједно са другим јавним предузећима и приватним компанијама ради на санацији последица олујног невремена. Током претходних 28 дана, на тим пословима ангажовани су сви наши радници и целокупна механизација. Има још много посла, али радимо у две смене, како бисмо се сви заједно што пре вратили нормалном животу – каже директор ЈКП „Комуналпројект“ Ђуро Шкрбић.

Шкрбић истиче да су у олуји погођени сви делови града. Остаци обореног дрвећа и грана одвожени су из великог броја улица. Одвезено је укупно око 1000 приколица поломљеног дрвећа и грана.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here