Велика акција садње дрвећа у Челареву

На месту некадашње дивље депоније биће посађено 6.500 садница

Извор: БАП ВЕСТИ

Адриа медија груп и ДМ дрогерије заједно са институционалним партнерима већ четири године организовано пошумљавају многе локације широм Србије.


Велика садња у оквиру четврте сезоне пројекта “Засади дрво” одржаће се надомак Бачке Паланке, тачније у Челареву, у четвртак, 26. јануара, с почетком у 9 сати.

„Настављамо садњу с партнерима у Војводини и једва чекамо да Бачка Паланка постане богатија за око 6.500 садница“, наводи се у обавештењу.

Од депоније до зелене оазе

Оно што је посебно занимљиво јесте да је површина од два хектара на којој ће се садити донедавно била сметлиште. Сада је та локација рашчишћена, а за десетак дана ће ту бити посађено скоро седам хиљада садница, па ће оно што је донедавно била дивља депонија и ругло самог града постати зелена оаза. Садни материјал и механизацију за бушење рупа обезбедило је ЈП “Војводинашуме”, а осим пријављених, садиће и волонтери с подручја Бачке Паланке.

„Познато је да дрвеће има огроман утицај на квалитет живота људи, поготово у урбаним срединама, зато је неопходно да се волонтери прикључе акцији како бисмо заједничким снагама посадили што већи број двогодишњих садница багрема (који је медоносна врста, па ћемо помоћи и пчелама) и сибирског бреста и тако дати свој допринос природи, односно производњи кисеоника, елементу који је неопходан за опстанак целе наше планете. Зато и позивамо 30 љубитеља природе да се прикључе овој садњи и учествују у једном лепом дружењу и садњи. Зборно место волонтера је на Новосадском путу, на излазу из Челарева, у 9 часова. Како бисте у близини Бачке Паланке засадили своју садницу од које ће изнићи дрво, пријавите се на https://www.zasadidrvo.rs/volunteer-opportunity/backa-palanka/.“

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here