Гужве на границама због сезоне годишњих одмора

Где се најдуже чека?

Фото: 021.rs

Путничка моторна возила на граничном прелазу Градина на излазу чекају 100 минута, на Хоргошу на улазу 60 минута.


На граничном прелазу Прешево путничка возила и аутобуси на излазу чекају 40 минута, а на Гостуну путничка возила на излазу чекају 30 минута, саопштила је Управа граничне полиције Републике Србије.

Теретна возила на граничним прелазима Хоргош и Батровци на излазу чекају 120 минута, саопштио је јутрос Ауто-мото савез Србије. Наведено задржавање теретних возила је последица рада суседних граничних органа. На осталим граничним прелазима нема дужих задржавања за све категорије возила.

Према последњим информацијама, на наплатним станицама на ауто-путевима у Републици Србији нема задржавања возила. Како јавља РТС, из Мађарске у Србију је током ноћи ушло 14.000 путника у 3.500 аутомобила и 55 аутобуса, 90 одсто њих је било са страним пасошима.

Грађанима се препоручују алтернативни прелази. Продужено од 7 до 24 сати, петком, суботом и недељом ради гранични прелаз Бајмок. Огромна гужва је на Градини, у овом тренутку задржавања су од 60 до 90 минута. За возило је отворено пет трака и једна за аутобусе.

Чека се и на међупростору и на самом прелазу на бугарској граници. На Хоргошу, на улазу и излазу у нашу земљу из Мађарске се чека око двадесет минута. Да би се на суседном граничном прелазу Реске изашло из Мађарске, потребно је између 60 и 90 минута.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here