Kafići na otvorenom mogu da rade bez ograničenja, dozvoljena muzika, publika na stadionima…

1198

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković naveo je, posle sednice Kriznog štaba, da je epidemijska situacija stabilna i da se ublažavaju mere.


„Vidite i sami da već jedan duži vremenski period imamo stagnaciju, nivo broja zaraženih koji je konstantan. Situacija u bolnicama je zadovoljavajuća. Imamo manje od 500 pacijenata u bolnicama koji se leče od kovida“, rekao je Gojković.

Gojković je naveo da će prema preporukama sve prodavnice moći da rade bez ograničenja.

Ugostiteljski objekti na otvorenom će moći da rade bez ograničenja, a u zatvorenom do jedan sat iza ponoći, uz poštovanje svih protivepidemijskih mera. Dozvoljena je i muzika u tim objektima.

Krizni štab je preporučio da se dozvoli prisustvo publike na stadionima i svim sportskim događajima. Kapacitet otvorenih objekata je do 50 odsto, a u zatvorenim prostorima do 30 odsto.

Omogućeno je okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru do 500 ljudi.

„Svi koji planiraju bilo kakvu vrstu okupljanja gde je predviđeno više od 500 posetilaca ne mogu to da rade bez saglasnosti Kriznog štaba“, rekao je Gojković.

Dodao je da su dozvoljene proslave maturskih svečanosti uz uslov da u zatvorenom prostoru ne može biti više od 500 ljudi.

Predlog je da budu dozvoljene i rekreativna nastava i đačke ekskurzije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here