Начелник Генералштаба: Тренутно стање у копненој зони безбедности – војнички стабилно али непредвидиво

Упитан је шта се дешавало током сукоба у Бањској

Фото: N1

Начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић је рекао да је у копненој зони безбедности, уз административну линију с Косовом „тренутно стање војнички стабилно, али непредвидиво“.


Он је за РТС казао синоћ да је тенутно стање у у војничком смислу стабилно, али је „као такво непредвидиво и оптерећено безбедносном кризом“ на територији Косова. Оценио је да то „лако може да се прелије на део територије централног дела Србије“, односно на копнену зону безбедности, пренео је РТС.

Мојсиловић је упитан шта се дешавало током сукоба у Бањској, рекао да нису постојали „индикатори који указују да ће се нешто крупно и тако компликовано десити“, и да је стање било редовно. Додао је да су током јутра 24. септембра почеле да стижу информације о дешавањима, повређенима, те да је успостављен контакт за командатном Кфора…

„Ступили смо у контакт са врховним командантом… као начелник Генералштаба добио сам задатак – у потпуности ставити под контролу копнену зону безбедности и у пуном капацитету обезбедити административну линију превентивним размештајем дела снага Војске Србије“, навео је Мојсиловић.

Напоменуо да то наређење није необично и да у складу је с дешавањима на терену

„То није била пуна борбенена готовост Војске Србије“, казао је он, у емисији РТС у којој је гостовао и министар одбране Милош Вучевић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here