Невреме потопило Београд, олуја паралисала град

Фото: Printscreen/N1

Стравично невреме данас је погодило Београд. Киша, олујни ветар, град, све се то сручило на престоницу у јако кратком року. Тамни облаци су се спустили за 10 минута, а све очи сада су поново упрте у небо и сви се питају да ли ће до краја дана бити још непогода?


Олујно невреме погодило је Београд око 14 часова, пала је велика количине кише за кратко време, а падао је и град. РХМЗ је упалио метеоаларме за целу земљу, а они који су се затекли на улици нашли су се у великој неприлици.

Земун, Аутокоманда, железничка станица, Баново брдо, нема дела града где киша и град нису изазвали хаос. Грађани који су били у својим аутомобилима остали су заглављени због велике количине воде која је направила праву пометњу, па многи нису успели да се склоне на време.

На друштвеним мрежама се шире снимци и фотографије невремена, па се тако може видети и како је киша поплавила улице, па су аутомобили заглављени до пола у води, а неки чак и стоје на шофершајбни како би се спасили.

У Земуну је забележено и да човек стоји на хауби како би се спасио од поплаве.

Како се може видети на сајтовима специјализованим за временску прогнозу сви су сложни у једном – у Београду ће до краја дана бити још кише!

Како показују прогнозе сајтова смењиваће се јача и слабија киша до краја дана у нашем главном граду.

Како пише на сајту Weather2Umbrella, температура ће драстично пасти у односу на ону данашњу, и кретаће се око 17 степени.

Ипак, без упозорења и најава РХМЗ не можемо са сигурношћу тврдити да ли ће се интензитет невремена поновити у оном обиму какав је био данас.

Подсећамо, данас је у престоници пао мрак у сред бела дана, дувао је јак ветар и падао град. Београд је данас за пола сата био поплављен, ниједан део града није остао поштеђен олујног невремена.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here