Продужен распуст за Сретење, траје од 12. до 21. фебруара

Донета одлука и о томе како ће се одвијати настава наредне недеље

407
Фото: EPA-EFE (Julien Warnand)

Фебруарски распуст за ђаке, поводом Дана државности Сретења, продужен је због лоше епидемиолошке ситуације за још два дана и трајаће од 12. до 21. фебруара, саопштило је Министарство просвете.


Одлуку о измени Календара образовно-васпитног рада за основне и средње школе донео је ресорни министар Бранко Ружић који је казао да ће продужењем распуста на 17. и 18. фебруар ђаци имати девет слободних дана, укључујући и викенде.

„Након бројних консултација и након сагледавања целокупне ситуације и предвиђања да се пик овог таласа вируса очекује средином месеца донео сам одлуку о продужетку распуста. Први радни дан биће понедељак, 21. фебруар“, навео је министар.

Оценио је да су школе „као и раније, безбедне због примене и поштовања епидемиолошких мера“.

„Према показатељима, раст броја заражених ученика и наставника не прати раст броја заражених у општој популацији“, навео је Ружић.

Апеловао је на ученике и запослене у систему образовања да током предстојећег распуста поштују прописане епидемиолошке мере „како не би дошло до нових заражавања“.

Школе су, због тродневног продужетка јесењег распуста у првом полугодишту као и због продужења фебруарског распуста, у обавези да до краја школске године надокнаде два радна дана, док ће школска година бити продужена за три дана и уместо до 21. јуна трајаће до петка, 24. јуна.

Од понедељка ће се у средњим школама и вишим разредима основне школе настава одвијати по комбинованом моделу, док ће ученици нижих разреда наставу похађати непосредно, одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here