Проверите уплату доприноса електронски, без одласка у Фонд ПИО

Од Фонда ПИО само узети шифру

623
Foto: Pixabay

Радници који желе да провере да ли им послодавци плаћају доприносе и у коликом износу, са којим датумом су одјављени или пријављени, не морају за сваку проверу одлазити до шалтера Фонда за пензијско и инвалидско осигурање, већ то могу да ураде и електронски.


Додуше до Фонда ПИО морају отићи, али само једном да узму шифру, односно пин код, са којим касније могу када год желе да провере податке о себи.

Узимање шифре је лично, а не слањем електронским путем, а то је предвиђено како би се обезбедила пуна сигурност и заштита личних података корисника ове услуге, наводи се на сајту Фонда ПИО уз објашњење да се шифра узима једном, користи трајно и да је ова услуга потпуно бесплатна.

Да би дошао до жељених података радник на порталу Фонда ПИО укуцава јединствени матични број, пин код и верификациони системски код.

Грађани који желе да буду још сигурнији, пин код могу кроз опцију промена пина на сајту Фонда ПИО да промене у било који шестоцифрени број. Уколико им се деси да пин код изгубе или забораве, могу да се јаве Фонду ПИО и траже нову шифру. То је решење које је предвиђено и за случај да 10 пута унесу погрешну шифру, јер ће им тада аутоматски бити онемогућено да приступе траженим подацима те ће им приступ бити одобрен само уз нову шифру.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here