Вучић: КФОР одбио захтев Србије за повратак војске на Косово

КФОР се позивао на Резолуцију 1244

Извор: Принтскрин/Пинк телевизија

Вучић је рекао да је Кфор у свом пажљиво састављеном писмену упућеном Влади Србије, који је и он добио, одговорили да сматрају да нема потребе за повратком Војске Србије на територију КиМ, притом се позивајући на Резолуцију 1244.


„Одговорили су да сматрају да нема потребе за повратком војске и оружаних снага Србије на територију Косова и Метохије, позивајући се на Резолуцију 1244 и рекавши да у складу са њом они играју своју улогу, а нису се позвали на део резолуције по којој је могуће да одбију то, јер тако нешто не постоји“, рекао је Вучић за телевизију Пинк.

Додао је да се Кфор позвао на позитивну норму, да има обавезу да чува ред и поредак, и како је оценио, направили су још једну „ненамерну грешку“ рекавши да пажљиво мотре на ситуацију на северу, а само два сата раније пуцано на Србе на југу.

Вучић је истакао да је тај одоговор „вероватно у жељи да додатно понизе Србе“, као што су некада од власти у Београду тражили да председника Слободана Милошевића изруче на Видовдан, послат на Бадње вече и да „то није случајно“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here