Francuska uvela policijski čas

398
Foto: Youtube, Printscreen

PARIZ: Francuska vlada je juče proglasila vanredno stanje javnog zdravstva i uvela policijski čas od 21 čas do 6 ujutru.


Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da će u Parizu i drugim većim gradovima biti uveden noćni policijski čas kako bi se obuzdalo širenje epidemije kovid-19, javlja Rojters.

Policijski čas stupiće na snagu od subote i trajaće svakodnevno od 21:00 do 6:00 ujutru narednog jutra, rekao je Makron u intervjuu emitovanom na nacionalnoj televiziji.

Policijski čas će ostati na snazi četiri nedelje, rekao je predsednik.

Francuska vlada prethodno je proglasila vanredno stanje.

 

„Epidemija kovid-19 predstavlja katastrofu u javnom zdravstvu koja svojim karakterom i težinom dovodi u opasnost zdravlje stanovništva“, saopštile su vlasti.

„To opravdava proglašenje vanrednog stanja kako bi se mogle usvojiti mere … koje su strogo proporcionalne rizicima za javno zdravlje“, prenosi Rojters.

U saopštenju se ne kaže koje će akcije vlada preduzeti, ali usvajanje vanrednog stanja daje vlastima statutarna ovlašćenja da nameću oštre mere.

U Francuskoj više od 22.000 novih slučajeva

U Francuskoj je danas registrovan 22.591 nov slučaj korona virusa, a povećan je i broj hospitalizacija i smrtnih slučajeva izazvanih ovom infekcijom.

Istovremeno za 24 sata umrlo su 104 osobe.

Ove podatke izneo je predsednik Emanuel Makron istovremeno najavljujući nove restriktivne mere, prenosi Rojters.


Pogledaj: Iskustvo vozača GSP-a koji je otišao u Švedsku da vozi kamion

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here