Хаос у градовима Француске после победе над Мароком

Страдао дечак у Монпељеу

168
Фото: ЕПА/ЕФЕ

Широм Француске навијачи националног тима изашли су на тргове да уз песме, заставе и пиротехничка средства прославе победу Француске над Мароком и пласман у финале Мундијала. То је изазвало бројне инциденте и сукобе са навијачима Марока, а најжешће туче виђене су у Монпељеу и Ници, извештавају француски медији.


После победе француских фудбалера над Мароком од 2:0 у полуфиналу Мундијала, на улицама и трговима француских градова навијачи су прослављали пласман у финале.

Око 10.000 полицајаца је мобилисано широм Француске, јер су власти биле забринуте због потенцијалних сукоба између присталица француског националног тима и оних који подржавају Мароко, али ни то није помогло да се избегну инциденти.

Француски медији извештавају да је највећа прослава била на Јелисејским пољима у Паризу уз употребу бројних пиротехничких средстава, али је све прошло без сукоба и већих последица.

Међутим, већих нереда било је у другим градовима попут Авињона, Нице и Монпељеа, у коме се догодила трагедија када је један возач аутомобилом ударио мароканског дечака који је касније преминуо у болници.

„Четрнаестогодишњак којег је ударио аутомобил у Монпељеу после полуфинала Светског првенства довезен је у болницу у тешком стању, али је касније преминуо“, наводи се у саопштењу локалне владе.

Дечак је, наводно, био у групи навијача Марока који су пробали да скину заставу Француске са аутомобила. Истрага је у току.

Француска полиција је за само сат времена од завршетка меча ухапсила 100 навијача у више градова.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here