Хиљаде пољопривредника паралисало Немачку 

Овог понедељка практично неће бити дела Немачке који ће нормално функционисати

379
Фото: Screenshot, Iks

Пољопривредници су јутрос (08.01.) протестовали у Немачкој против укидања субвенција, а полиција је у стању приправности. Пољопривредници су изашли са својим тракторима, а придружили су им се и возачи камиона.


Како пише Дојче веле , овог понедељка практично неће бити дела Немачке који ће нормално функционисати. На путевима ће бити хиљаде трактора – у знак протеста који немачки фармери најављују као највећи у историји.

Билд је објавио мапу са градовима и аутопутевима чије су блокаде најављене – списак је дугачак. Надлежни су позвали грађане да у понедељак користе железнички превоз и да одустану од вожње, послодавци поручују да раде од куће где год је то могуће, школе ће деци оправдавати изостанке са наставе

Паори су отпочели блокаде због најављених резова у немачком буџету за пољопривреднике. Том одлуком владе која је донесена након што је Уставни суд забранио Савезној влади да се задужује, настала је „рупа“ од 17 милијарди евра за бројне субвенције.

– Ситуација је довољно била тешка, а порези на пољопривредни дизел и возила били су последња кап која је прелила чашу. Последњих година само смо постали робови бирократије – поручио је пољопривредник и вођа састанка Роберт Илихман

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here