Суспендовање у грчкој полицији и истрага како су хрватски навијачи стигли до Атине

Одговорност. Често спомињана реч у Бачкој Паланци. Због убиства у Атини грчки министар унутрашњих послова Јанис Иконому је сместа суспендовао седморицу високих званичника полиције.

После туче навијача фудбалског клуба Динамо Загреб који су у понедељак (07.08.) у Атини напали навијаче АЕК-а, а један Грк је убијен, грчки министар унутрашњих послова Јанис Иконому је данас сместа суспендовао седморицу високих званичника полиције и почела је интерна истрага због кашњења полицијске интервенције, као и кривична истрага Врховног суда против свих умешаних, пренела је атинска РТВ СКАИ.

Упркос забрани Европске фудбалске уније (Уефа) о доласку навијача, 100 до 120 навијача загребачког Динама појавило се касно у понедељак у близини стадиона АЕК-а, саопштила је грчка полиција, преноси Хина.

Сукоби су избили више од сат пошто је завршен тренинг гостујућег тима и екипа је напустила стадион, а навијачи с обе стране су бацали бакље, импровизоване експлозиве и камење.

Нејасно је како је тако велика група навијача успела да стигне до Атине, а да аутомобиле нигде нису зауставиле полицијске снаге које су знале за забрану организованог кретања навијача који су путовали истичући клупске заставе. Изгледа да су се били поделили у мање групе и да су неки путовали преко Албаније, а неки и возовима, кажу грчки медији. Снаге интервентне полиције МАТ-а већ су биле мобилисане, али су стигле након ерупције насиља у којој је навијач АЕК-а избоден ножем и недуго након тога подлегао повредама.

Полиција је саопштила да је мушкарац погођен оштрим предметом у груди и умро је од неконтролисаног крварења пазушне вене. Такође, полиција је објавила да је 98 приведено у вези с инцидентима, од којих су 84 хрватска држављанина, један Аустријанац, један Босанац, један Албанац, један Немац и два Грка.

Утакмица трећег кола квалификација за Лигу шампиона између АЕК-а и Динама требало је да се одигра у уторак од 20:45, али је меч одложен.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here