Некретнине и земљиште у селу код Руме коштају папрено

Све има везе и са Новаком Ђоковићем

Фото: Printscreen/RTS

Најмање село у општини Рума, постало је монденско место од када је пре пет година породица Новака Ђоковића саградила вилу уз језеро.


Како пише РТС, Павловци су омиљено одредиште спортиста, естрадних личности и инвеститора. Цене кућа и пољопривредног земљишта у селу порасле су више десетина пута, а мештани дедовину мењају за аутомобиле и станове у већим градовима.

Председница Месне канцеларије Павловци Гордана Зец каже за РТС да на тржишту нема кућа за продају, додајући да још једино има плацева близу језера.
Бошко Ђаковић, члан Савета Месне заједнице Павловци, истиче да се пет хектара земљишта наводно продаје за милион евра. Како је додао, прича се да ће се ту градити тениски терени и аква парк. „Блиц“ је писао да је купац једна домаћа фирма, а продавац је мештанин. Нови власник тада је пазарио земљиште величине 5,66 хектара, а за хектар је дао 176.000 евра, а земљиште се налази одмах до плаца Ђоковића.

Павловци су село са око 300 становника уз језеро богато рибом за које кажу да је водени рај између воћњака и винограда. Због градње скупоцених објеката и доласка познатих личности, пецароша је мање, али зато ничу нове куће и викендице. Цене кућа и плацева астрономске су и у другим фрушкогорским селима. Ипак, најскупље су у Павловцима.

Како пише Блиц, овај лист је огласима пронашао кућу од 140 квадрата. Цена је 6.453.700 динара (око 55.000 евра). У понуди је и кућа од 250 квадрата по цени од 210.000 евра.

Понуда је много богатија када су у питању пољопривредна земљишта, а цена земље иде и далеко преко 2.000 евра и то за ону надомак Павловачког језера.

Гордана Јакшић-Бокић из агенције за некретнине у Руми напомиње да је у Ривици, која припада општини Ириг, продато неколико јутара земље за 700.000 евра.

„Тамо се прави и један хотел и сада су сви около почели да дижу цене“, додаје Јакшић-Бокић.

Цени се овде сваки педаљ земље, али и сваки гост.

„Ми волимо да кажемо да су Павловци једно од 16 села румске општине где се окреће аутобус. То значи да су они увучени, да нису прометни и вероватно су људи који насељавају Павловце препознали тај положај“, каже в. д. директорка Туристичке организације Рума Марија Ћујић.

Експанзију туризма у Иригу и Руми се тек очекује, не само због лепоте 16 језера и Фрушке горе, већ и због атрактивних хотела.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here