Три понуђача за пројектовање моста код Бачке Паланке

4806

О важности изградње моста код Бачке Паланке који би спојио Бачку са Сремом у најзападнијој тачки дуго се говори. Овај мост би био веза Бачке Паланке са Нештином, Ередевиком, Кузмином и државном границом са Босном и Херцеговином.

Већ смо раније известили да су Путеви Србије расписали тендер за пројекат прибављања грађевинске дозволе за изградњу овог моста са приступним путевима.

Дана 11.01.2022. године наручилац ЈП Путеви Србије је отварао пристигле понуде за пројектовање. На њихову адресу пристигле су три понуде а најповољнију понуду су заједнички дали Саобраћајни институт ЦИП и Геомеханика из Београда. Вредност ове понуде је 53.725.200,00 РСД а предвиђено време завршетка пројекта је 210 дана.

Погледај:

Ово значи да се Пројекат за грађевинску дозволу за изградњу моста на Дунаву код Бачке Паланке са прилазима може очекивату у августу 2022. године.

Записник о отварању понуда

 

4 Kоментара

  1. Ovo je ODLICNA, vest! Krajnje je vreme da se izgradi taj most i povezu sva mesta u Srbiji. Dosta je bilo moranja, da se iz Backe prolazi kroz Hrvatsku, dabiste stigli u Srem…O novom mostu se pise vec godinama u nazad pa se iskreno nadamo da ovoga puta nece ostati samo mrtvo slovo na papiru…

  2. Za pocetak najkorisnije i jednostavnije bi bilo da urade 5km puta Erdevik – Vizic postojecim “ letnjim “ putem ( ko poznaje taj kraj zna o cemu pricam ) i Nestin i Susek i Vizic pripoje opstini Sid da ne prolaze kroz granicne prelaze EU a znamo kakvi su za bilo kakve papire a most daj Boze u ovoj deceniji pa onda ne se vrate BP. Pred svake izbore mostova i puteva kao u bajci !

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here