За 197 вишечланих породица 250 милиона за боље становање

Из општине Бачка Паланка средства је добило 18 породица

548
Извор: Покрајинска влада

НОВИ САД – Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је у четвртак (14.07.) уговоре породицама из Војводине са троје или четворо деце, које су добиле бесповратна средства за решавање стамбеног питања или унапређење услова становања.


Уговоре је добило 197 вишечланих породица, а за ту меру популационе политике Покрајинска влада ове године обезбедила је 250 милиона динара.

За куповину некретнине помоћ је добило 17 породица, док ће 180 породица добијеним средствима адаптирати или доградити кућу или стан, наводи се у саопштењу Покрајинске владе.

„Ви сте они који ће обезбедити будућност нашој земљи својом борбом и залагањем да увећате своје потомство и тиме нас осигурате да не нестанемо“, поручио је Мировић родитељима.

Он је поручио да је Покрајинска влада од увођења те мере пронаталитетне политике 2018. године стално повећавала износе за ту намену, у намери да, како каже, породицама у Војводини пружи нову наду и енергију и обезбеди боље услове за живот.

Мировић је додао да је до сада издвојено 778 милиона динара, чиме су, истиче, обезбеђени бољи услови становања за 700 породица.

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић рекао је да је та демографска мера пажљиво креирана, те да ће се у наредном периоду показати колико је значајна.

Вулетић је подсетио да Покрајинска влада издваја средства и за помоћ незапосленим мајкама које роде треће или четврто дете, током трајања породиљског одсуства, затим за биомедицински потпомогнуту оплодњу, као и за матерински додатак.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here