Какво нас време чека за празнике

Многи ће слободне дане за Дан државности искористити за мини одмор, а ево какво нас време очекује

Фото: Марко Пудић

Почетак недеље обележило је отопљење, а за дане празника очекује се сунчано време, најавио је Марко Чубрило, метеоролог из Новог Сада.


Према његовим речима, током ове недеље под утицајем антициклона, биће суво, стабилно и релативно топло. а понегде могуће је дуже задржавање магле.

Марко Чубрило каже да ће током дана када се празнују Сретење и Дан државности Србије, под доминацијом антициклона бити суво, стабилно и релативно топло време. Само ће понегде уз дуже задржавање магле бити тмурно и хладније, посебно у котлинама региона.

Време наредне недеље

– Ветар ће бити слаб. Јутарњи минимум од -6 до +1 степен Целзијуса, а дневни максимум од +4 до +13, а у местима са маглом око +3 степена Целзијуса – наводи он.

Истиче и да се наредног викенда очекује могуће премештање новог, хладног фронта који би уз наоблачење и пролазне падавине донео и мање захлађење те би се око 20. фебруара максимуми могли кретати од +2 до +7 степени Целзијуса.

Колико би то захлађење било јако за сада нема смисла спекулисати, наводи Чубрило, јер ће све зависити од ситних детаља у распореду баричких система.

Оно што је каже, извесно, јесте да ће мраз попустити, а да ће током ове недеље дневне температуре расти и ће тада бити период релативно топлог и сувог времена.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here