Упозорење РХМЗ-а на јак ветар

Стиже промена времена

Фото: Getty images

​​​​​​​Иако се наставља топло време, ветар који достиже орканску јачину забринуо је грађане.


Многима је јутро због ветра јако хладно, неки су укључили и грејање, а доста возача пријављује да је вожња ауто-путевима јако тешка јер удари ветра носе аутомобиле по путу.

Како кажу у Републичком хидрометеоролошком заводу Србије, у Србији ће данас бити топло и ветровито: ујутро и пре подне мало и умерено облачно и у већини крајева суво, тек понегде могућа је слаба, краткотрајна киша.

Међутим, средином дана, после подне и увече стиже нам јаче наоблачење са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, уз пад температуре, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Добра ствар је што ће ветар бити до краја дана умерен и јак, јужни и југоисточни, у кошавском подручју и на планинама са олујним, а на југу Баната повремено и орканским ударима, али ће после подне и увече бити у постепеном скретању на западни и југозападни правац, а крајем дана у слабљењу.

Најнижа температура кретаће се од 8 до 15, а највиша од 14 степени у Неготинској Крајини до 24 степена у Подрињу и југоисточној Србији.

У Београду ће бити топло и ветровито, ујутро и пре подне умерено облачно и суво. После подне стиже јаче наоблачење са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, уз пад температуре.

Ветар јак и олујни, јужни и југоисточни, после подне у постепеном скретању на западни и југозападни, а крајем дана у слабљењу. Најнижа температура око 15, а највиша око 21 степен.

Према прогнози до 10. новембра, у суботу на северозападу Србије суво уз делимично разведравање, а у осталим крајевима облачно с кишом и пљусковима, која ће на југу и истоку земље пљускови бити обилнији.

У недељу нам стиже нови ветар – јак, у јужном Банату и планинским пределима повремено и олујни јужни и југоисточни, а пролазно наоблачење с кишом, пљусковима и грмљавином уследиће после подне и увече.

Максимална температура у већини места од 16 до 21 степен. Наставак променљивог времена и наредне седмице од понедељка, 6. новембра.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here