Upoznavanje sa ustanovama kulture za bačkopalanačke prvake

Dešavanja u Narodnoj biblioteci "Veljko Petrović"

140
Фото: БАП ВЕСТИ

Biblioteka kao mesto učenja i druženja odavno je upisana u mapu kulturnih ustanova našeg grada koju rado posećuju učenici palanačkih škola.


Obrada pojedinih nastavnih sadržaja iz istorije, geografije, građanskog vaspitanja, srpskog jezika i likovne kulture u prostoru Biblioteke, omogućuje kreativnije savladavanje školskog gradiva, kao i popularizaciju bibliotečkih fondova.

U ponedeljak, 21. juna gosti Biblioteke bili su učenici Osnovne škole „Sveti Sava“, I-1 odeljenja sa učiteljicom Jasminom Vasojević.

Cilj njihovog dolaska bio je da više saznaju o ustanovama kulture u našem gradu kako bi povezali odabranu ustanovu kulture sa njenom namenom. Dragana Petrić, viši dipl. bibliotekar, zanimljivom pričom uz pomoć fotografija i razglednica koje se čuvaju u fondu Zavičajnog odeljenja, približila je mališanima nekadašnji izgled ovih ustanove u našem gradu.

Proširujući priču i na manifestacije i okupljanje ljudi u prošlosti, dotakli smo se i zanimljivosti u vezi pravila ponašanja i oblačenja na javnim mestima. Ovom prilikom deca su obišla Zavičajno odeljenje, čitaonicu, atelje i „Veljkovu baštu“.

Ovakvim aktivnostima učitelji i bibliotekari nastoje da mališanima razviju ljubav prema knjizi i stvore naviku odlaska u Biblioteku.

[rev_slider alias=“zivinastija“][/rev_slider]

 


Pogledaj: Programi kulture u „Veljkovoj bašti“

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here