Занимљиве активности у огранцима библиотеке у Товаришеву, Челареву и Обровцу

Дешавања у огранцима Народне библиотеке "Вељко Петровић"

Извор: Народна библиотека "Вељко Петровић"

Огранак Библиотеке у Товаришеву посебну пажњу посвећује неговању културе, науке и стицању нових знања. Обележен је Светски дан науке за мир и развој чији је циљ да се скрене пажња на потребу учвршћивања веза између науке и друштва.


Тим поводом библиотекарка Лидија Шормаз је за своје госте, ученике петог разреда одабрала и прочитала занимљиве приче из књиге „Научници као деца“ аутора Дејвида Стејблера.

И овог пута деца су се могла уверити да је библиотека право место за нова знања, искуства и занимљиве разговоре о књигама, али и о многим другим стварима. Како би изгледали као прави научници, свако је за себе израдио наочаре уз помоћ којих је прочитао одабрани текст. Сва објашњења непознатог, дилема и недоумица у тексту, деци су појасниле наставнице Злата Ракита Вићентић и Драгана Николић.

Огранак у Челареву угостио је децу предшколске установе „Снежана“ са васпитачицом Горданом Топаловић. Прича библиотекарке Данке Новаковић, читање занимљивих одломака текстова и песама за децу био је повод за још једно креативно дружење. У наставку радионице малишани су цртежима на хартији забележили своје утиске, а готовим радовима украсили зид библиотеке.

Огранак у Обровцу још једном је био место креативног изазова. Искориштена је посета ученика четвртог разреда који су са учетељицом Биљаном Петровић били у потрази за новим знањима. Нове књиге су увек тема дружења и разговора, али овога пута библиотекарка Душанка Папић је за децу спремила нову активност.

Наиме, деци је прочитала само почетак једне занимљиве приче, а задатак је био да свако дете је напише наставак по својој жељи. Док су читали своје приче, деца су показала сву своју креативност, маштовитост и умеће мајстора приче. На крају, а као успомена на овај креативни час, листови са написаним причама и илустрацијама су спојени, како би настала заједничка књига под називом „Мала књига малих прича“. Надамо се да је ова прва заједничка књига посејала семе неких будућих књига наших малених писаца…

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here