KUD Blagoje Parović dobio novo rukovodstvo

Održana izborna Skupština KUD-a

819
KUD Blagoje Parović (Izvor: Nedeljne novine)

GAJDOBRA: U Gajdobri je u nedelju (07.11.) održana izborna Skupština KUD-a “Blagoje Parović”.


Sednici je prisustvovao veliki broj članova, što je pokazalo zainteresovanost bivših i sadašnjih članova za dalji rad. U skladu sa Statutom KUD-a utvrđen je dnevni red koji je u potpunosti ispoštovan.

Kao rezultat dogovora i glasanja punoletnih članova, uspeli su da sastave novi Upravni odbor, kao i da izaberu novog predsednika Skupštine KUD-a i predsednika UO. Za predsednika Skupštine KUD-a jednoglasno je izabran Petar Bakmaz, diplomirani pravnik, poznat među Gajdobranima i prijateljima kao čovek koji je uvek pomagao organizacijama, čiji će saveti i iskustvo biti od velike koristi.

Za predsednika Upravnog odbora jednoglasno je izabran prof. dr Jovo Radoš. Jedan od potpisnika osnivačkog Akta KUD-a, univerzitetski profesor, predsednik mnogobrojnih udruženja i organizacija na državnom nivou. Veliki patriota, čovek sa bogatim životnim i radnim iskustvom i velikom voljom za obnavljanje i proširenje rada društva.

Izabrano 11 članova Upravnog odbora, a to su prof. dr Jovo Radoš, Vladimir Stojaković, Branislav Babalj, Ilija Janjić, Nataša Mihajlović, Miloš Babalj, Miloš Mrković, Marko Simović, Milan Daković, Snežana Vuković i Tomislavka Pudar.

Osim izabranih članova, veliku podršku KUD je dobio i od drugih predloženih članova, sugrađana i roditelja dece koja su članovi društva, koji su ponudili svoju pomoć u radu, IZ KUD-a se zahvaljuju sledećim rečima:

„Zahvaljujemo se svima koji su prisustvovali, glasali, kao i onima koji su iz ličnih razloga bili sprečeni da dođu, ali su svakako dali nesebičnu podršku ovim odlukama. Nadamo se da će ovo biti plodonosne odluke i da će naše društvo u narednom periodu postići i više od dosadašnjih rezultata, a mi ćemo se potruditi da za to obezbedimo uslove. U skorijem periodu održaćemo sednicu Upravnog odbora i potom ćemo Vas obavestiti o organizaciji rada, proba i sastava koji će delovati u društvu“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here