Бачка тоне све дубље и дубље. Решење ни на помолу

До недавно Бачка је играла Супер лигу Србије а сада ће се борити за опстанак и у трећем рангу српског фудбала.

Фото: БАП ВЕСТИ

БАЧКА ПАЛАНКА – Минулог викенда завршен је први део сезоне у Српској лиги (група Војводина). У суботу (18.11.), ОФК Бачка је као домаћин на „Вави“ одиграла своју 15. утакмицу ове сезоне, а противник јој је била екипа Кабела из Новог Сада.


Иако је Бачка повела у 17. минуту и на одмор отишла са минималном предношћу у другом делу, након преокрета је спашавала бар бод. Коначан резултат је био 2:2 и тако су „плави“ дошли до свог једанаестог бода у првенству и остали „фењераши“ у првом делу сезоне.

До недавно Бачка је играла Супер лигу Србије, на Вави одузимала бодове Црвеној звезди, а сада ће се борити за опстанак и у трећем рангу српског фудбала. Триву Илића је након неуспешног старта ове сезоне заменио Бранислав Граховац, остварио 7 бодова у три кола и излазак из кризе се назирао. Међутим, то освежење је било краткох даха. Бачка је у наредних седам кола освојила само два бода. И сад, на крају првог дела првенства сам чува „фењер“ српсколигашког каравана у групи Војводина.

Очигледно је да су проблеми у клубу „дубље“ природе и да овај играчки кадар неће моћи да сачува статус српсколигаша. Промене су неопходне, а вероватно и већи буџет за „новајлије“ које би требале да сачувају Бачку од даљег понирања. Надамо се да ће Бачка смоћи снаге и да ће се издићи из ове велике кризе.

 

1 коментар

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here