Incident u Zaječaru „trese“ Prvu ligu Srbije

Rat saopštenjima za javnost. Nakon Bačkinog, saopštenje za javnost stiglo i iz Zaječara a onda još jedno saopštenje na saopštenje saopštenja iz Bačke Palanke.

972

U nedelju (31.10.), u Zaječaru, odigrana je fudbalska utakmica 15. kola Prve lige Srbije, između domaće ekipe Timoka i gostiju iz Bačke Palanke, ekipe Bačke. Meč je završen rezultatom 2:2 (1:2).


U 60. minutu utakmice, pri rezultu 1:2, došlo je do incidenta, kada su domaćini Radeta Jelića, predsednika kluba OFK Bačka, izbacili van stadiona.

OFK Bačka je na svom zvaničnom sajtu, izdala saopštenje povodom ovog incidenta, a portal BAP VESTI ga je preneo i možete ga pročitati OVDE. 

Posle Bačke, saopštenje je izdato i od starne FK Timok iz Zaječara, koje prenosimo u celosti:

„Na navedenoj utakmici koja se održala na domaćem terenu, kako Uprava tako i naši fudbaleri, kao i prisutno građanstvo, trpelo je nedolično ponašanje Uprave gostujućeg kluba a koje se naročito povećalo pred sam kraj utakmice, budući da je gostujući klub vodio rezultatom dva prema nula.

Tom prilikom Uprava gostujućeg kluba uputila je salvu uvreda na račun našeg kluba, igrača, a naročito Uprave koja je kao i uvek do sada dostojanstveno i sportski bodrila, i uvek će bodriti kako fudbalere, tako i stručni štab, navijače, kao i ostale ljubitelje fudbala. Uvek viteški se odnosila prema svim učesnicima takmičenja čak i u vremenima koja i nisu bila najsrećnija za takmičarski sport u našem gradu, a sve u cilju afirmacije zdravog načina života i daljeg razvoja sporta, kako u gradu Zaječaru tako i u Srbiji.

Uprava našeg kluba podseća goste da utakmica traje 90 minuta i da je promena rezultata nešto potpuno normalno i očekivano. To je utakmica. To je fudbal. Međutim, to svakako nije i ne može biti razlog nedoličnog ponašanja Uprave gostujućeg kluba koja je bila na granici incidentna, budući da je naš klub uvek bio i biće dobar domaćin, a što je i u duhu našeg grada i naše zemlje.

Više puta je ukazano na nesportsko ponašanje sa molbom da navijačke strasti moraju ostati u granicama fer pleja i sportskog duha. Smatramo da smo kao dobri domaćini odreagovali preventivno i profesionalno kako bi sprečili svaki eventualni incident. Uprava FK Timoka 1919 ističe da ponašanje Uprave gostujućeg kluba zasigurno ne odražava podrazumevanu kulturu dijaloga i ne oslikava kulturu kraja iz kojeg dolaze iz naše lepe Srbije.

Kao grad koji ima sportsku tradiciju dužu od jednog veka, sigurni smo da je navedeno ponašanje potpuno neprihvatljivo i da će kao takvo ostati u zaboravu kao jedan nemili eksces, te da će gostujući klub svakako imati prilike da „opere obraz“ i pokaže podrazumevani nivo ponašanja bez obzira na ostvareni rezultat.

Navedeno saopštenje završavamo floskulom “Ko gubi ima prava da se ljuti” (što ovde i nije slučaj jer je ostvareni rezultat bio nerešen i takmičari su podelili po bod), međutim nikako ne sme da se izgubi kultura i sportski duh“ – piše u saopštenju FK Timok.

Nakon ovog saopštenja prvoligaša iz Zaječara, Upravni odbor OFK Bačke održao je hitnu  sednicu na kojoj je Upravni odbor osudio, kako navode, lažno i sramno sapštenje FK Timok. I ovo, novo, saopštenje prvoligaša iz Bačke Palanke, prenosimo u celosti:

„Članovi Uprave kluba znaju da je ovo pravna država i veruju da će nadležni organi FSS, zajednice Liga i MUP uraditi sve u skladu sa Ustavom, zakonima i pravnik aktima naše jedine države Srbije.

Na sednici predsednik kluba, Jelić Rade, potvrdio je da je spreman da se podvrgne i poligrafskom ispitivanju povodom jučerašnjih nemilih događaja na stadionu Timoka i da napominje da ono što stoji u saopštenju FK TIMOK nema veze sa istinom. Predsednik će od nadležnih tražiti da se pregledaju svi snimci sa sigurnosnih kamera i da se na njima vidi sve tačno šta se dogodilo.

Takođe UO sa gađenjem i prezirom obacuje predloge i savete takozvanih prijatelja kluba!

Upravni Odbor Bačke na kraju je zaključio da je saopštenje kluba iz naše Istočne Srbije lažno kao što je i lažna država Kosovo!“ – stoji u saopštenju OFK Bačke.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here