Испит положило седамнаест судија

У Бачкој Паланци обављено тестирање будућих фудбалских арбитара

Фото: М. Ђ. Кременовић

Након дванаестодневног предавања и марљивог рада са будућим фудбалским судијама, у Бачкој Паланци је обављено завршно тестирање нових чланова Струковне организације судија, ОФС Бачка Паланка.


Пре тестирања, будућим делиоцима фудбалске правде обратили су се Бранко Павловић, председник струковне организације судија ФС Војводина, Никола Томичић, координатор талент – ментор програма организације судија ФСВ, Иван Микалачки, фудбалски судија на листи Супер лиге и председник комисије школа за фудбалске судије ФСВ, као и Александар Каталинић, председник судијске организације Подручног фудбалског савеза Сомбора. Поред тога, уследило је обраћање Лазара Вјештице, потпредседника ОФС Бачка Паланка као и Ненада Хашке, председника КУС – а Струковне организације судија, Општинског фудбалског савеза Бачка Паланка.

Фото: М. Ђ. Кременовић

Занимљиво је да су сви присутни гости веома позитивно и бираним речима говорили о ОФС Бачка Паланка и Струковној организацији судија ОФС Бачка Паланка. Између осталог је током овог скупа речено да је ова судијска организација једна од најбољих у Војводини, и међу најбољима у Србији.

Након обраћања гостију и њихових домаћина, извршено је тестирање будућих фудбалских судија. Тестирање су пратили чланови комисије: Милош Милешевић, Милан Боснић, Милован Јањић, Никола Јакић и Саво Станишић.

Како нам је рекао Милош Милешевић, један од координатора за фудбалске судије и председник Струковне организације судија ОФС Бачка Паланка, 17 од 18 будућих судија успешно је обавило прво тестирање. По завршетку тестирања будућих фудбалских судија, Милешевић је напоменуо да је оно уследило након, дванаестодневног рада. Поред тога, он је истакао да ће се у наредном периоду још више радити на усавршавању судија, како би они што више и што брже напредовали. За тако нешто, након овог почетног врло доброг резултата, створени су реални услови – нагласио је Милешевић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here