Ненад Минаковић: Рад, упорност и стрпљење доносе успех

Ненад Минаковић, интернационални фудбалски судија, одржао предавање будућим бачкопаланачким арбитрима

Фото: М. Ђ. Кременовић

Струковна организација судија ОФС Бачка Паланка организује почетком сваке године школу за фудбалске судије. Ове године се за школу пријавило преко дведесет кандидата који ће након завршених предавања и обуке полагати испит за фудбалског судију. Синоћ је гост на једном од предавања у Бачкој Паланци био Ненад Минаковић, српски интернационалац, чији смо боравак искористили за краћи разговор.


– Први пут сам у Бачкој Паланци, као предавач у оквиру школе за фудбалске судије. Заиста ми је велика част и привилегија што сам овде. Овде сам на позив стручне судијске организације Бачке Паланке. Поред тога, дошао сам и на позив мог великог пријатеља, професора др Светозара Бошкова који је био мој професор на одсеку за историју, коју сам својевремено похађао – истакао је Ненад Минаковић.

Фото: М. Ђ. Кременовић

Минаковић је учешће на предавању узео синоћ у присуству више од двадесет будућих фудбалских судија. Предавање је одржано у просторијама Ауто–школе „Илић“.

– Овде сам први пут и позван сам да предајем правило седам и осам. Током предавања предочио сам будућим судијама правила седам и осам. Младим фудбалским судијама сам изнео нека моја искуства и смернице, како да се на најбржи могући начин, стигне до врха у професији која ноје ни мало лака – напоменуо је Минаковић.

Бачка Паланка у последње време израста у један од већих центара, када је фудбалско суђење у питању. Долазак и боравак Минаковића у ову средину је нови импулс, како би она још крупнијим словима била уписана на фудбалској судијској карти Војводине, а и Србије.

– Свакако да је Бачка Паланка један од највећих фудбалских центара, како фудбалских, тако и судијских. Фудбалски клуб Бачка, је до недавно играо савезни ранг такмичења, предвођена пре свега сјајним стручњаком Тривом Илићем и изузетним Марјаном Рнићем. Они су свакако оставили дубок траг у највишем такмичарском степену наше земље. Из Бачке Паланке је и велики број колега, које су свакако, оставарили сјајне судијске каријере. Не само из Бачке Паланке, већ и из Бача. Не бих ипак, да им спомињем имена, то уосталом, није толико ни важно у овом тренутку – нагласио је Ненад Минаковић.

Фото: М. Ђ. Кременовић

С обзиром, на вишегодишње искуство у суђењу, замолили смо Ненада Минаковића, за савет будућим фудбалским арбитрима.

– Моја порука за њих је да пре свега буду радни, да буду скромни и да је тада успех врло могућ. Ништа не долази преко ноћи. Апелујем пре свега на упорност и на рад, рад и само рад. Свакако уз то треба бити стрпљив и успех ће сигурно једног дана доћи – речи су Ненада Минаковића, током боравка у Бачкој Паланци.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here